Welcome to my purple,pink blog.You want to +Follow or go back to your Home
❀ HadaaNiaa ❀: April 2012

Perkara Yang Anda Tak Perasan (Anda Perlu Tahu)

Views
Cik Ain Membebel Lagi..

Sumber Pakcik Google !
Just nak share-share :)

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai anda.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah disebaliknya.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula; mungkin
anda yang meminggirkan mereka.

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan
sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi
sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat-laun anda akan memperolehinya.

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun,
caci & cela.

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Seminit Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya. Hantarlah pesanan ini kepada orang yang anda tidak akan lupa dan hantarkan juga kepada orang yang menghantar pesanan ini. Ini adalahpesanan pendek untuk menyatakan yang anda sentiasa mengingatinya. Kalau anda tidak menghantar pesanan ini, bermakna anda sudah melupakan kawan-kawan anda. Ambillah sedikit masa dan anda sudah pasti memberi keceriaan kepada seseorang atau mungkin mengubah hidup mereka kepada yang lebih baik.


P/s Lepas bace je info ni mesti semangatkan ? Ok smile always


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


TUTORIAL : Border Keliling Blog

Views
Cik Ain Membebel Lagi..



DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML
then ctrl +F search

.main-outer {

pas2 bila da jumpa copy code kt bawah ni dan paste di bawah code .main-outer {

border: 2px solid #FFFFFF;

Cara ke 2 pengguna Denim Templete :

DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML
then ctrl +F search

#content-wrapper {


pas2 bila da jumpa copy code kt bawah ni 
border: 2px solid #FFFFFF;

dan paste di bawah code
#content-wrapper {

Petunjuk : 2px untuk ketebalan border, solid untuk jenis border & #FFFFFF adalah warna border.
Jenis border leh tukar solid , dashed , dotted.
Warna border amek --> HTML color codes


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


20 FAKTA Menarik !

Views
Cik Ain Membebel Lagi..


Assalamualaikum ! Hello peeps ! Peace yow ^_^
Hari ni Ain nak kongsikan 20 Fakta menarik lagi benar yang terjumpa dalam pakcik Google kita :O
Hmm , ada sesetengah orang yang dah tahu.Dan ada yang belum.So jom share-share sikit !

Sumber Pakcik Google !

  1. Secara puratanya, kita berkelip sebanyak tujuh kali seminit bila kita mengadap komputer ni..tak percaya? cuba tes.
  2. Tahukah kita yang lalat tu secara puratanya hanya hidup selama sebulan? Bayangkan kalau kita hanya ada sebulan..macam mana ??
  3. Pukul ratanya, kita berjalan sejauh 160 billion milimeter sepanjang hayat kita..berapa kilometer tuh?cepat amik kalkulator..
  4. Berapa berat kepala kita? Purata beratnya ialah 3.6 kg..ish..ish..berat juga, ada apa dalam kepala kita nie?
  5. 100 billion sel saraf. Ini jumlah dalam kepala otak kita..ooohhh..patutla berat je kepala kita.
  6. Agak-agaklahkan, berapa helai rambut kat kepala kita ni? puratanya ialah 100,000 helai..ermm..itu baru di kepala..
  7. Purata umur penduduk di Sierra Leone, Afrika ialah 41 tahun..
  8. Mata kita sentiasa berkelip, tapi berapa kali sehari? 14,400 kali sehari jumlahnya..Subhanallah..
  9. Kalau kita suka manis, mungkin kita memakan 60 kilogram gula setahun..
  10. Berapa banyak kita minum sepanjang hayat kita? Jumlahnya, 800 gelen air..
  11. Kita akan mengantuk selama tujuh minit sebelum tidur..tak percaya, cuba bila mengantuk, tapi mungkin kita tak sedar, sebab kita dah tidur dulu..hehehe
  12. Kita suka sangat bila dapat patah-patahkan jari-jemari..lega rasa, tapi kalau dihitung, secara puratanya dahpun mematah-matahkan jari kira-kira 24 juta kali..ni termasuk jari kaki.
  13. kumpulan Hujan yang turun adalah berkelajuan 35 kilometer sejam..
  14. menghidu pisang atau epal hijau (menghidu, tidak makan) boleh membantu anda menurunkan berat badan!
  15. "TYPEWRITER" adalah perkataan terpanjang yang boleh dibuat dengan menggunakan huruf hanya pada satu baris keyboard.
  16. Jika anda dikunci di dalam bilik yang kedap udara, anda akan mati keracunan karbon dioksida terlebih dahulu sebelum anda akan mati kekurangan oksigen.
  17. "STEWARDESSES" adalah perkataan terpanjang yang ditaip dengan hanya tangan kiri.
  18. Jika anda menyebut perkataan "colorful" kepada seseorang tanpa mengeluarkan suara, ia kelihatan seperti anda mengatakan "I love you".
  19. Bunyi bergerak kira-kira 4 kali lebih cepat di dalam air berbanding di udara.
  20.  Burung emu dan kanggaru tidak boleh berjalan ke belakang.
Ok itu je yang ain dapat dari Pakcik Google kita..Terima Kasih kerana membaca ! Komen-komen la ye.. :))


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


TUTORIAL : Favicon

Views
Cik Ain Membebel Lagi..







1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)


</head>
3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .



<link href='URL icon' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='
URL icon' rel='icon' type='image/x-icon'/>

    pastekan dekat atas code </head> tu ok 

4. lepas tu preview , kalau jadi save.

Warna Merah : URL ICON yg comel ^_^

Kalau Tak tahu nak pilih kat mane..sini ain ade beberapa mini icon yg boleh korang pinjam..

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic013demoji_416577decoojp.gif

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic005demoji_18140524decoojp.gif

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic009demoji_19040781decoojp.gif

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/barbiepink/pic001demoji_8517130decoojp.gif

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/barbiepink/pic014demoji_12056299decoojp.gif

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/barbiepink/pic011demoji_671878decoojp.gif

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic016demoji_15674012decoojp.gif http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic016demoji_15674012decoojp.gif
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic017demoji_8083087decoojp.gif http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic017demoji_8083087decoojp.gif
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic001demoji_16275814decoojp.gif
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic001demoji_16275814decoojp.gif


 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic017demoji_17449173decoojp.gif http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic017demoji_17449173decoojp.gif

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic015demoji_14436277decoojp.gif http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic015demoji_14436277decoojp.gif


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


TUTORIAL : Flying Twitter Bird

Views
Cik Ain Membebel Lagi..

contoh Burung Warna Biru:







  1. dashboard > design > add a gadget > html/java script
  2. copy code di bawah.then korang pastekan kat ruangan html/java script

    Burung Warna Merah :

    <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh5.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovySxGkI/AAAAAAAAACo/Q1lEVEwc0h0/red.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/Twitter anda";var tweetThisText = "Twitter anda http://URL BLOG.blogspot.com/";tripleflapInit();</script>
    Burung Warna Ungu:


    <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovz6HiKI/AAAAAAAAACk/HouI2e4kE9c/purple.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/Twitter anda";var tweetThisText = "Twitter - Twitter anda http://URL BLOG.blogspot.com/";tripleflapInit();</script>
    Burung Warna Biru:

    <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCplect9lI/AAAAAAAAADI/6tK12S_REt8/bluetwit.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/Twitter anda";var tweetThisText = "Twitter - Twitter anda http://URL BLOG.blogspot.com/";tripleflapInit();</script>
    Merah: Link Twitter
    Ungu: Link Blog

    3. Tekan SAVE Dan Lihat Hasilnya !
    4. Dah jadi komen ok ! Ain nak tahu jugak !

    Kalau nak banyak lagi tutorial blog..contact ain di kauter pertanyaan .ain akn buat mane yang ain tahu..ok tata :)
    Credit code by Luna Evans 


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


Budak Sekolah Yang Nakal ! (Entry Bergambar)

Views
 Assalamualaikum !




Saya seorang budak sekolah rendah yang nakal ! :O
Jap..jap..terpasang lagu sedih..kita tuko lagu k -.- kasi rock sikit ! HAHAHA hello guys ? pe khabar. hari ni ain nak story pasal "time-time ain yang ain paling rindu mase sekolah rendah" ! -.-' (cun tak ayat nyew ?) ok u guys mesti la pernah sekolah rendah (sury bahasa rojak) Ok ain nak story setiap satu bende yang paling ain rindu mase ain sekolah rendah !

  • Ceramah !
    "Argh ! seksa maa kene dengar ceramah..Boring dowh ! jom main masak-masak kat dalam kelas jom !" Hahaha aku ingat lagi time darjah dua owh ! time too ade ceramah besar-besaran.satu sekolah kena masuk dewan sebab kena "paksa" dengar ceramah.Tak pasti ceramah pasal apa..(dah lupa) Time dalam dewan tu guru besar bagi ucapan punya lah panjang.dah nak tertido aku rasa.Then bila penceramah masuk.Aku tengok budak-budak ada yang pergi keluar dari pintu berlakang.So aku ngan kawan-kawan aku pon apa lagi ? lari la dari pintu berlakang..
  • Masak-masak,Emak-emak & Akedemi Fantasia
    Lepas je aku ngan kawan-kawan aku lari dari pitu berlakang.."Woo! selamat dowh ! cikgu boleh tak perasan ??" kitaorang terus masuk kelas.Time tu dalam kelas kosong je.Kitaorang pon ape lagi.Bukak beg , keluarkan anak patung dan segala mainan yang kitaorang bawak.Mula-mula main emak-emak.Lepastu dah boring kitaorang pon tarik la beg kawan kitaorg yang ada roda tu..(aku gatal tangan.curik beg kawan lain.hahahaha) Lepastu apa lagi ? tak tengok AF ke korang ni ?? hahahha kita orang main bab yang penyingkiran jerk ! "percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan..ooooo~" Kononnya ! siap tarik beg and then buat muke sedih. Haha lepastu tak sempat nak main masa-masak cikgu Khairul Adha dah panggil kitaorang suruh turun bawah dengar ceramah.Siap guna mikrofon -.-. "Lehai kantoi pulek" HAHAHA kitaorang pon kelang-kabut lari dari tingkat 3 turun bawah then masuk dewan buat muka tak bersalah.
  • Solat Sunat Dhuha
    "Nak kena solat sunat bagai ! Sunat je kot ! ponteng nak ??" HUHUHU serius..ini lah perkara yang aku da buat banyak kali.Dan banyak kali kena tangkap -.- Hahaha pertama kali aku nak buat,tak berani aw.Sekali ade la 5/6 orang yang ponteng solat dhuha time uh.aku un join arh..Sampai lah dah hari yang ke 4.Kantoi sebab cikgu nampak kitaorang berayau..HAHAHA time uh pon kitaorang bodoh-bodoh taik ayam lagi.Dah tahu ponteng solat dhuha asal perayau ?? Then setelah seminggu kitaorang buat bende tu.Baru la cikgu tangkap kitaorang secara besar-besaran."Haishh ~ malunyew ! lepas ni kena tunjuk muka depan murid-murid lain."Mula-mula aku rasa malu lah.Tapi bila da tengok hampir separuh budak darjah enam yang kena tangkap sebab tak solat dhuha.Aku pon jadi blurr -.- pelik , terkejut lalu terkentut.*joke.HAHAHA patut la kantoi ! rupanya surau kosong -..-
  • Pakcik Jual Aiskrim !
    Pakcik ! miss kat pakcik arh ! Baru tengah hari semalam nampak pakcik.Pakcik still macam dulu.Pakcik da 2 tahun tak jumpa pakcik..Pakcik ingat saya dengan kawan-kawan saya lagi tak ? Alaaa , yang paksa pakcik bawak pin M.U. banyak-banyak sebab kome semua nak beli.Ingat ?? Yang setiap kali balik sekolah je kitaorang mesti serbu motor aiskrim pakcik..HAHAHA kepong motor pakcik sampai semua orang tak dapat beli.Tapi kan..setiap kali sampai je pakcik kat sekolah kitaorg,tinggal satu je pin M.U. too..hahahha aku simpan lagi pin tu dowh..pin nye macam ni hah..sejibik -..- :

     
  •  AkhlakHAHAHA dulu time akhlak la time yang kiteorang senang nak curik masa..Dulu ckgu akhlak kiteorang baik.Tapi kadang-kadang garang gak.Namanya cikgu Tuni.Manis je mukanya..Time akhlak selalunya lepas solat.HUHUHU ~ aku menyesal ponteng kelas ni..EHEKS ? tapi best dowh ! Nak tahu tak macam mana kitaorang dapat ponteng time ni.takde la ponteng habes.10 minit je kowt.Lepastu lepas pulak tu.Tak kena marah -.- Hahaha sebabnya kitaorang bodek cikgu Hamtinah nak kemas makmal sains la konon.Bila cikgu Hamtina kata "nanti cikgu kamu tak marah ke ?" kitaorang mesti jawab " Alaahhh tak kesah laa.." Then cikgu terus diam..Masuk je kelas , cikgu Tuni da tunggu.. "kamu dari mana ??" kitaorang pon.. "ermmmm bersihkan makmal cikgu !" and then cikgu percaya dan bagi kitaorang duduk..HAHAHA sampai sekarang tak lupa time niy !
  • The Ainatasha !
    Bila da jadi senior sekolah.Mula la tunjuk hero :p *kau kesah pe der ?* The Ainatasha ni sebenarnya nama sebuah kumpulan yang agak poyo la bagi budak-budak darjah 5 2010.Kome semua masa ni dah darjah 6 ok..senior ingat tu.''Eleh , lantak la dieorang nak kata kiteorang ni apa? yang penting kitaorg ni berniat baik!" KONON ! MISI The Ainatasha [Takkan ada pembuli pon dekat sekolah ni!] Dulunya The Ainatasha selalu di label kan geng pompan gedik and bajet..Tapi sebenarnya kitaorang bukan macam tu la kawan.Kitaorang baik jerk ! tak de niat ingin menunjuk-nunjuk atau membatak-batak di hadapan kamu semua.Tanpa ilmu kiteorang tak kemana kan..kan.. ?? So , Be Your Self ! Jangan asyik nak dok mengata orang.Kitaorang cuma menjadi diri kitaorang.Tepuk dada tanya iman :))
Ok tu jela ain nak kongsi..Ok ain tahu ain nakal dulu kan ? korang pulak macam mana ? jom la kongsi kan citer korang kat sini..komen yer! ain setia membaca..Dekat sini ain nak letak sedikit gambar-gambar kenangan masa sekolah rendah.


Muka aku time ni memang buruk kbye -..-
p/s mesti korang tengok gamba je kan ??


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*