Welcome to my purple,pink blog.You want to +Follow or go back to your Home
❀ HadaaNiaa ❀: Budak Sekolah Yang Nakal ! (Entry Bergambar)

Budak Sekolah Yang Nakal ! (Entry Bergambar)

Views
 Assalamualaikum !




Saya seorang budak sekolah rendah yang nakal ! :O
Jap..jap..terpasang lagu sedih..kita tuko lagu k -.- kasi rock sikit ! HAHAHA hello guys ? pe khabar. hari ni ain nak story pasal "time-time ain yang ain paling rindu mase sekolah rendah" ! -.-' (cun tak ayat nyew ?) ok u guys mesti la pernah sekolah rendah (sury bahasa rojak) Ok ain nak story setiap satu bende yang paling ain rindu mase ain sekolah rendah !

  • Ceramah !
    "Argh ! seksa maa kene dengar ceramah..Boring dowh ! jom main masak-masak kat dalam kelas jom !" Hahaha aku ingat lagi time darjah dua owh ! time too ade ceramah besar-besaran.satu sekolah kena masuk dewan sebab kena "paksa" dengar ceramah.Tak pasti ceramah pasal apa..(dah lupa) Time dalam dewan tu guru besar bagi ucapan punya lah panjang.dah nak tertido aku rasa.Then bila penceramah masuk.Aku tengok budak-budak ada yang pergi keluar dari pintu berlakang.So aku ngan kawan-kawan aku pon apa lagi ? lari la dari pintu berlakang..
  • Masak-masak,Emak-emak & Akedemi Fantasia
    Lepas je aku ngan kawan-kawan aku lari dari pitu berlakang.."Woo! selamat dowh ! cikgu boleh tak perasan ??" kitaorang terus masuk kelas.Time tu dalam kelas kosong je.Kitaorang pon ape lagi.Bukak beg , keluarkan anak patung dan segala mainan yang kitaorang bawak.Mula-mula main emak-emak.Lepastu dah boring kitaorang pon tarik la beg kawan kitaorg yang ada roda tu..(aku gatal tangan.curik beg kawan lain.hahahaha) Lepastu apa lagi ? tak tengok AF ke korang ni ?? hahahha kita orang main bab yang penyingkiran jerk ! "percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan..ooooo~" Kononnya ! siap tarik beg and then buat muke sedih. Haha lepastu tak sempat nak main masa-masak cikgu Khairul Adha dah panggil kitaorang suruh turun bawah dengar ceramah.Siap guna mikrofon -.-. "Lehai kantoi pulek" HAHAHA kitaorang pon kelang-kabut lari dari tingkat 3 turun bawah then masuk dewan buat muka tak bersalah.
  • Solat Sunat Dhuha
    "Nak kena solat sunat bagai ! Sunat je kot ! ponteng nak ??" HUHUHU serius..ini lah perkara yang aku da buat banyak kali.Dan banyak kali kena tangkap -.- Hahaha pertama kali aku nak buat,tak berani aw.Sekali ade la 5/6 orang yang ponteng solat dhuha time uh.aku un join arh..Sampai lah dah hari yang ke 4.Kantoi sebab cikgu nampak kitaorang berayau..HAHAHA time uh pon kitaorang bodoh-bodoh taik ayam lagi.Dah tahu ponteng solat dhuha asal perayau ?? Then setelah seminggu kitaorang buat bende tu.Baru la cikgu tangkap kitaorang secara besar-besaran."Haishh ~ malunyew ! lepas ni kena tunjuk muka depan murid-murid lain."Mula-mula aku rasa malu lah.Tapi bila da tengok hampir separuh budak darjah enam yang kena tangkap sebab tak solat dhuha.Aku pon jadi blurr -.- pelik , terkejut lalu terkentut.*joke.HAHAHA patut la kantoi ! rupanya surau kosong -..-
  • Pakcik Jual Aiskrim !
    Pakcik ! miss kat pakcik arh ! Baru tengah hari semalam nampak pakcik.Pakcik still macam dulu.Pakcik da 2 tahun tak jumpa pakcik..Pakcik ingat saya dengan kawan-kawan saya lagi tak ? Alaaa , yang paksa pakcik bawak pin M.U. banyak-banyak sebab kome semua nak beli.Ingat ?? Yang setiap kali balik sekolah je kitaorang mesti serbu motor aiskrim pakcik..HAHAHA kepong motor pakcik sampai semua orang tak dapat beli.Tapi kan..setiap kali sampai je pakcik kat sekolah kitaorg,tinggal satu je pin M.U. too..hahahha aku simpan lagi pin tu dowh..pin nye macam ni hah..sejibik -..- :

     
  •  AkhlakHAHAHA dulu time akhlak la time yang kiteorang senang nak curik masa..Dulu ckgu akhlak kiteorang baik.Tapi kadang-kadang garang gak.Namanya cikgu Tuni.Manis je mukanya..Time akhlak selalunya lepas solat.HUHUHU ~ aku menyesal ponteng kelas ni..EHEKS ? tapi best dowh ! Nak tahu tak macam mana kitaorang dapat ponteng time ni.takde la ponteng habes.10 minit je kowt.Lepastu lepas pulak tu.Tak kena marah -.- Hahaha sebabnya kitaorang bodek cikgu Hamtinah nak kemas makmal sains la konon.Bila cikgu Hamtina kata "nanti cikgu kamu tak marah ke ?" kitaorang mesti jawab " Alaahhh tak kesah laa.." Then cikgu terus diam..Masuk je kelas , cikgu Tuni da tunggu.. "kamu dari mana ??" kitaorang pon.. "ermmmm bersihkan makmal cikgu !" and then cikgu percaya dan bagi kitaorang duduk..HAHAHA sampai sekarang tak lupa time niy !
  • The Ainatasha !
    Bila da jadi senior sekolah.Mula la tunjuk hero :p *kau kesah pe der ?* The Ainatasha ni sebenarnya nama sebuah kumpulan yang agak poyo la bagi budak-budak darjah 5 2010.Kome semua masa ni dah darjah 6 ok..senior ingat tu.''Eleh , lantak la dieorang nak kata kiteorang ni apa? yang penting kitaorg ni berniat baik!" KONON ! MISI The Ainatasha [Takkan ada pembuli pon dekat sekolah ni!] Dulunya The Ainatasha selalu di label kan geng pompan gedik and bajet..Tapi sebenarnya kitaorang bukan macam tu la kawan.Kitaorang baik jerk ! tak de niat ingin menunjuk-nunjuk atau membatak-batak di hadapan kamu semua.Tanpa ilmu kiteorang tak kemana kan..kan.. ?? So , Be Your Self ! Jangan asyik nak dok mengata orang.Kitaorang cuma menjadi diri kitaorang.Tepuk dada tanya iman :))
Ok tu jela ain nak kongsi..Ok ain tahu ain nakal dulu kan ? korang pulak macam mana ? jom la kongsi kan citer korang kat sini..komen yer! ain setia membaca..Dekat sini ain nak letak sedikit gambar-gambar kenangan masa sekolah rendah.


Muka aku time ni memang buruk kbye -..-
p/s mesti korang tengok gamba je kan ??


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


2 0 Comment:

Sya Syazana berkata...

nakal ni time kecik dulu~

Nurain Syuhada berkata...

hahahha nak buat cam ne ? -.-