Welcome to my purple,pink blog.You want to +Follow or go back to your Home
❀ HadaaNiaa ❀: Astro Ceria Tolong Siarkan Balik Chiquititas 2000

Astro Ceria Tolong Siarkan Balik Chiquititas 2000

Views
Cik Ain Membebel Lagi..



Assalamulaikum pembuka kata .
Hari ni aku nak kembali ke zaman aku muda-2 cehh* haha maksud aku zaman aku kanak-kanak . Pernah tak tengok Chiquititas 2000 kat astro ceria ? Dulu cerita tu feymes woo ! Asl buka sekolah je mesti ade orang buka topik pasal cerita tu . Tapi cerita tu, cerita budak-budak . Hah , dah 6 tahun dowh aku tak tengok citer tu . cehh aku tak tengok pon aku tengok sekerat-sekerat je . So, aku tak berape faham ceritanya . Dan aku tak berapa nak ingat siapa pelakonnya dan nama-nama watak .


Maklumlah dah 6 tahun . Hah , aku baru teringatkan cerita tu malam semalam . Aku tak leh tdo . So, aku buka youtube dan blurr sebab tataw nak search apa . So , aku mcm termenung fikir sesuatu dan terfikir nak search cerita tu . Aku pun terniat nak tengok dari awal sampai akhir . Tapi takde bahase melayu . Kalau tak silap aku itu cerita spanyol . Tp , ade kate Argentina . Ntah la . Aku tataw . Aku tau , aku cume nak tengok citer tu dari awal sampai akhir . So , tolong lah siarkan balik Chiquititas 2000 dalam bahasa melayu mcm dulu xD

Kalau nak tengok kat youtube memang tak sampailah niat aku . Dah la tak faham pe yang dikatanya . Pastu ade episod2 yang hilang . So, tolonglah siarkan balik atau ade mane2 reader yg tau website nak tengk citer ni dalam bahase melayu . *sila komen*



Hah , aku nak citer sikit pasal citer ni yang aku tau la . Citer ni The Musical . Dye ade banyak nyanyi-nyanyi . Dan lagu-lagu dye semua best dan aku masih mendengarnya sampai sekarang walaupun tak faham maksud muahahaha . Aku yakin budak-budak yang berlakon citer ni dah besar-besar dahkahwin dah ade anak . Lagi satu citer ni dye ade magic-magic sikit . Kira macam kisah dongeng la. Citer ni agak sedih . Aku tataw kesah bebudak ni samede anak yatim piatu atau ditinggal mak ayah . Ntah la tak hengat ! Pelakon-pelakonnya pon comel-comel mcm mata shasha .


Hah , lagi satu yang best pasal citer ni . asal  aku tengok je mesti aku berangan nak belakon dalam filem mcm ni atau pon jd director ke . HAHA ! Tapi citer ni adalah favourite aku . Lagi2 rumahnya mcm istana . Pergh memang berangan gila !

Share sikit gambar kat atas tu semua aku cari kat google . Rupenya banyak lagi Chiquititas . Tp, dalam banyak2 aku suke yg ini :)


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


4 0 Comment:

Oh Ping Blog berkata...

x pernah pn tgk cte nie..hrp2 kalau astro ceria bole tgk cte nie kn bgos..nk jgk mengimbau zaman silam..
hihi

Nurain Syuhada berkata...

@Oh Ping Blog tu la . mnta sgt astro ceria boleh siarkan balik .rindu sgt ngan citer tu .

sayA Akma berkata...

ah tidak.....cite ni bezz trsngt bezz..hrp disiarkn blik kt astro ceria..huhu..mngimbau memori lma..sdih plk tringt..

Masturah Ibrahim berkata...

Crite ni mmg best!! Harap sgt astro boleh tayang kan balik...dah lame sgt x tgok...