Welcome to my purple,pink blog.You want to +Follow or go back to your Home
❀ HadaaNiaa ❀: Cinta,Minat,Sayang Dan Suka

Cinta,Minat,Sayang Dan Suka

Views
Cik Ain Membebel Lagi..
Sumber Pakcik Google kita ! 
Hah ini la hasilnya kalau kita banyak bertanya dekat Pakcik Google tuh.

Cinta
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka 

Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat 

Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…
Owhh kalau macam tu.Maknanya Ain cinta lah dekat dia.Kalau dah cinta.Mestilah ade Minat,Suka dan Sayang.Hmm Ain minat dia sebab dia comel.Ain suka die sebab dia comel.Ain sayang dia sebab die comel.Ain cinta die pun sebab die comel.Ehh boleh pulak macam tu kan ? Sebenarnya .. entah lahh.Kadang-kadang perasaan tu muncul sendiri tanpa kita sedari betul tak ? Cume nak share je..ok GudMorning dan selamat hari rabu :)


Sental lah sikit button LIKE tu . Kalau Artis korang laju je~ *perli*


0 0 Comment: